Janičky broskvový koláč z hrnku

Kamarádi, dnes mám pro vás recept, který můžete vyzkoušet třeba už na svátek sv.Valentýna. Někdo hledá dárek, aby mohl potěšit svou drahou polovičku,  v  klenotnictví, někdo v květinářství a někdo jako třeba já v kuchyni.

Tento zákusek je sladký a zároveň trochu navinulý a dáme-li si malinko záležet, už svým vzhledem vás okouzlí.
Takže tady máme

Broskvový koláč z hrnku

Těsto:
4 vejce (velikost M)
1 hrnek oleje (150 ml)
1hrnek cukru krupice (150 ml)
2 pudingy s vanilkovou příchutí
1/2 hrnku polohrubé mouky ( 50 g)
2 zarovnané lžičky  kypřícího prášku do pečiva
Náplň:
1 kelímek broskvového jogurtu ( 200 – 250 ml)
1 plechovka půlených broskví ( pevný podíl nejméně 480 g)
600 ml šlehačky
2 smetafixy
Poleva:
400 ml broskvové šťávy z kompotu
2 pudingy bez vaření s vanilkovou příchutí
Na těsto vložíme všechny suroviny najednou do mísy a při nejvyšší rychlosti šleháme el. šlehačem 2 minuty. Těsto dáme do plechu 30×40 cm vymaštěného a vysypaného hrubou moukou, uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby  a pečeme.
Elektrická trouba:  180st
Horkovzdušná trouba:  160st
Plynová trouba: 2-3 stupeň
Doba pečení  20-25 minut
Piškot necháme vychladnout.
Jogurt promícháme a rovnoměrně rozetřeme na piškot Broskve přecedíme, šťávu uchováme a ovoce nakrájíme, rovnoměrně poskládáme na koláč. Šlehačku ušleháme se ztužovačem a rozprostřeme na koláč, pak dáme vychladit.
Na polevu:
Jako finále rozmícháme ve šťávě z kompotu pudingy bez vaření ( kdo chce, šťávu do 400 ml doplníme vodou, nebo ti, kdo mají rádi vytuněné zákusky, doplní ovocnou šťávou), hmotu vyšleháme a naplníme zdobící pytlík s hladkým koncem. Tvoříme mřížku, nebo cokoli jiného.
Věřím, že budete okouzleni chutí a výjimečností tohoto zázraku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *