Janičky bublanina

Jako moučník bych vám ráda odhalila recept na sladkou tečku, je to 

Bublanina

10 dkg strouhanky/přesáté/
8 dkg tuku, 8 dkg cukru
4 vejce, 1/2 prášku do pečiva
skořice, sůl, cca 40 dkg ovoce
 
Tuk utřeme s cukrem a žloutky, přidáme strouhanku s práškem a nakonec lehce vpravíme sníh, těsto rozetřeme na plech, tento rozpis dávám do formy 23×30 cm, vyložený pečícím papírem, navrch dáme ovoce, kyselé obalíme v cukru.
Naše rodinné stříbro je tento recept již několik desítek let, na našem obrázku máme obměnu, též rodinnou. a sice máme jako první náplň na těstě máme tvaroh smíchaný podle chuti s cukrem a bílky, nato jsou pokladená jablka na plátky a posypané žmolenkou-hladká mouka, cukr a olej, trochu skořice, kakaa, nebo i sekané ořechy, pečeme při 170 st do růžova 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *