Janičky cestovní preclíky

Kamarádi, dnes přijdeme vhod slanomilům. Tedy těm, co mají raději slané pečivo.

 Upečeme si Cestovní preclíky
500 g hladké mouky, 40g droždí,
1/8 l mléka, 1/8 l kysané smetany, špetka soli,
1 lžíce cukru, 5 dkg tuku, 1 vejce,
1/2 lžičky muškátu, lžička citronové šťávy,
1 vejce na potření, tuk na plech, nebo pečící papír
Z mléka, cukru  a droždí připravíme kvásek, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout, pak na pomoučněném vále prohněteme a vyválíme prameny dlouhé  50 – 60 cm dlouhé, o síle o něco víc, než tužka a vytvoříme preclík. Z jedné dávky je cca 14 kousků preclíků, a na plechu necháme 20 minut kynout, pak potřeme vejcem a sypeme semínky, kmínem, nebo strouhaným sýrem. V předehřáté troubě pečeme do zlatova na 225 st., nebo u plynové trouby stupeň 4.
Dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *