Janičky jahodové řezy

Drazí, mám pro vás na konec roku jeden hodobožový koláč, je to recept, který se v naší rodině dědí již čtvrtou generaci.

Jsou to Jahodové řezy

Piškot:
4 vejce, 2dc vlažné vody, 15 dkg oleje, 25 dkg krystalu,25 dkg hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 4 lžičky kakaa – pokud dáte opravdu kvalitní kakao, poznáte to na chuti
Náplň:
1 konzerva jahodového kompotu, 2 lžíce Maizeny ( dříve Gustin ), 25 dkg másla, 20 dkg moučky
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme olej, kakao, mouku, prášek a promícháme se sněhem a vyklopíme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Pečeme na 170 st, cca 15 – 20 minut.
Kompot scedíme, šťávu rozmícháme s Gustinem a uvaříme jako klasický pudink, dáme vychladit, ale pozor, aby se nám neutvořil škraloup. Máslo pokojové teploty hodně svědomitě vyšleháme s cukrem – na dobrém vyšlehání závisí to, že  se nám krém nesrazí, po částech přidáváme vychladlý pudink, i ten důkladně vyšleháme, pak po částech přidáváme jahody a také zašleháváme. Takto upravený moučník dáme chladit do lednice, na vychladlý krém rozpustíme čokoládu na vaření s 5 dkg ztuženého tuku, nebo kokosovým olejem, polevu potom natáhneme na moučník, nejlépe mašlovačkou, potom opět dáme do lednice, ztuhlé krájíme na díly, nejlépe nahřátým nožem v horké vodě.

Napište nám jak vám jahodové řezy chutnaly?

Vyzkoušeli jste Janičky jahodové řezy? Do komentářů pod recept nám můžete napsat jak vám chutnaly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *