Janičky mandlová štola

Další z Janičky receptů

Dnes přináším recept na mandlovou štolu, jednoduchý rychlý moučník který určitě vyzkoušejte,

Janičky mandlová štola

80 g mandlí
60g rozinek
1 vanička polotučného tvarohu
1 vejce
1 1/2 vanilkového cukru
1/ prášku do pečiva
250 g hladké mouky
 70 g Hery
obalujeme v moučkovém cukru vmícháme jeden sáček vanilkového cukru
Suroviny kromě jednoho balení vanilkového cukru řádně promícháme na hladké, trochu lepivé těsto mandle spaříme a oloupeme, ale klidně necháme celé,  z těsta připravíme podlouhlý plát, který z jedné delší strany přehneme směrem do půli a druhou stranu přehneme tak, aby zčásti překrýval ten už přehnutý, dáme na pečící papír a pečeme na 180 st asi 50 minut povrch by měl být pěkně zlatavý. Ještě teplý moučník přendáme na připravený alobal posypaný moučkovým cukrem a cukrem posypeme i povrch, necháme vychladnout, pak zabalíme celou štolu do alobalu.
Tento moučník je velmi rychle hotov a pokud se do něho nepustíte, vydrží dlouho vláčný

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *