Pařížské kostky

Pařížské kostky

Piškot:

440ml polohrubé mouky,
220ml cukru,
110 ml oleje,
220 ml vlahého mléka,
 2-3 lžíce kakaa,
prášek do pečiva,
astrolku si
3 vejce
krém:
2 šlehačky na šlehání,
2 ledové kaštany, na posyp Margot
Šlehačku si připravíme den předem, nalijeme obě do rendlíku a rozpustíme v ní čokoládu, já jsem měla kaštany extra hořké, pak mícháme do vystydnutí a přes noc necháme v lednici. Margot dávám do mrazáku, aby se druhý den lépe strouhala.
Na piškot prosejeme mouku s práškem a kakaem, přidáme cukr, pak olej a mléko, nakonec vejce, utvoří-li se hrudky, pak je vyřešíme jednoduše elektrickým šlehačem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme  na 170 stupňů cca 30 minut. Vychladlý piškot potřeme šlehačkou, kterou buď vyšleháme jako klasickou pařížskou (tu po nanesení na korpus lehce projedeme vidličkou, nebo nanášíme zdobičkou) a nebo jen napůl vyšleháme, aby vznikl  řídký krém, piškot propícháme hustě špejlí a potřeme šlehačkovým krémem, navrch sypeme strouhanou Margotku
Toto je recept, který jsem pekla pro dceru k maturitě, aby si obalili nervy. A samozřejmě rodinné zlato.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *